Presentation

Taxar ligger mig varmt om hjärtat, jag fick min första tax när jag var 8 år. Det är en otrolig hund, på många sätt. Det jag älskar mest är att taxen är en liten, glad och energisk hund. Lite korta ben....men har otrolig kapacitet!

På grund av mycket sjukdom och ändrade förhållande har katter, framför allt Maine Coon blivit en stor del i familjen.

 
Framsidan                                     Baksidan

Fram till 2009 tävlade jag med mina hundar i utställning, viltspår och lydnad, klass 1.

Cickies Camaro, var min äldsta hund, han hann bli 6 år och var en strävhårig dvärgtax. Vi tävlade i Sverige och i Norge, där vi vann mycket både i utställning, spår och lydnadsklass 1. Cickies Camaro hann få 4 st Championtitlar och flera spårprov med fullpoäng med HP. Tyvärr fick det ett tragiskt slut 2009-07-26, då Cickies Camaro akut blev svårt sjuk.

Bellomis Allians, är idag 5 år och en strävhårig normaltax. Även han är duktig och innehar ett Svensk Viltspårs Champion. Vi har även tävlat lydnadklass 1, där 3:e pris erhölls. Tyvärr är det sluttävlat även för Bellomis Allians, då han vid 4 års ålder blev gravt halt och kunde inte gå. Efter röntgen och specialläkar utlåtande konstaterades det att Bellomis Allias har fel på hela skelettet, efter genetiskt arv har hans bestomme inte vuxit korrekt. Bellomis Allians är opererad och går konstant på behandling för att inte bli sämre, dock kommer han aldrig att kunna bli bra. Bellomis Allians lever som förtidspensionär med korta, sköna skogspromenader.

Harry, är min huskatt som i dag är 1 år. Harry är 75% Maine Coon och 25% Birma. Harry är otroligt trevlig och social. Harry är både tuff och genomsnäll.

S*Acrobat´s Esperanza Letitiza, är min Maine Coon tjej, som är 7 månader. Esperanza är en kraftfull och pälsad tjej som växer dag för dag. Esperanza ska genomgå Maine Coons Hälsoprogram och senare ha en kull.


Jag är uppvuxen med djur av alla de slag, jag har bl.a. tävlingsridit i hoppning i 7 år på både ponny och stor häst, jag kommer från en kennelfamilj och idag har mina föräldrar gård med ca 60 får, hästar, hönor, kaniner, tjurar och framförallt hundar!            
Här är en av de 60 lamm som är uppväxta på föräldrarnas gård, Rönntorp Gård. Varje år blir det en eller flera lamm som beöver flaskmjölk, flasklamm blir väldigt tama och supersociala. Detta lamm är ett flasklamm


 

www.taxlager.se © 2007
• Helen Lager 
Mail: helen_lager@yahoo.se

www.taxlager.se