En Dvärgtax med historia!


 Cickies Camaro föddes i en kull med 4 hanar och 1 tik. Han var sist kvar, när jag letade efter en strävhårs dvärgtax. Jag döpte honom till Sipowicz, efter den amerikanska tv-polisen.

Jag skulle ha honom som "knähund", en sällskapshund som man kunde kela, skämma bort och gå härligt långa promenader med.

Det visade sig ganska snabbt att Cickies Camaro var något speciellt. Efter första valputställning (då var Cickies Camaro 6 månader) gick vi hem med 3 st rosetter!!!! Jättekul!!! Egentligen hade jag ingen aning om vad rosetterna betydde, men bra måste det ha varit, eftersom vi fick 3 st!!!! Det blev en 1:a rosett med följande HP rosett och sedan gick vi vidare och fick BIM rosetten, det var faktiskt syrran som tog hem BIR rosetten.

Vi fortsatte att pröva på olika utställningar med samma goda resultat och sedan var det viltspårsträning som gällde - det är ju en tax!

Men......det var inte rikigt så självklart för 6 månader Cickies Camaro att gå i skogen och lukta blod och leta rådjur.På första träningen som vi gjorde tillsammans med instruktör och i grupp så var det en darrande upplevelse och en jätterädd tax. Benen bar knapp honom och han var såååå rädd!!!! Jag tyckte så synd om honom och trodde inte alls att detta var något som vi skulle plåga vår stackars tax med. Men enligt insruktören så skulle man bara öva, öva, öva och öva. Tills "poletten trilla ner".

Det gjorde "den" faktiskt en dag - "trilla ner". Men det tog ca 2 år och vi hade övat och övat en hel del. Idag är Cickies Camaro Svensk Viltspårs Champion (SVCH) och han är otroligt spårnoga och tycker framförallt att viltspåra är det roligast som finns. Inget slår en spårträning eller tävling!

För att erhålla SVCH, var vi tvunga att ta en utställningsmerit, så vi åkte på en massa utställningar. Det var inte meningen, men på första utställningen kom vi hem med certifikat!!!! Det behövs 3 st cert för att få Svenskt Utställnings Champion och nu måste man ju försöka få det när det går sååå bra på utställning också.

2005 tog Cickies Camaro både
SVCH och SU(v)CH

2006 tog Cickies Camaro både
NUCH och INTUCH

2007, 2 maj startade Cickies Camaro i Lydnadsklass 1 på Nynäshamns Brukshundklubb och erhöll 111 poäng, vilket resulterade i ett 3:e pris!!!

2008, 19 okt tog Cickies Camaro BIS-R (inoff) Södermanlands KK.

3 juli startade Cickies Camaro i Lydnadsklass 1 på Nynäshamns Brukshundklubb och erhöll 89 poäng, tyvärr inget pris denna gång...

Läs tävlingsresultat

  

www.taxlager.se © 2007
• Helen Lager 
Mail: helen_lager@yahoo.se

www.taxlager.se

INTUCH NUCH SU(v)CH SVCH

S49578/2003 Cickies Camaro

Ögonlyst ua 2006-09-13
Hollänska linjer i 3:e generation

Flera utställningsmeriter, CACIB, CERT, BIR, BIM
Otroligt duktig på viltspår, 9 st 1:or med flera 42p och HP
Lydnadsklass 1: 3:e pris


e.Cickies Columbus S33015/2002     u.Cickies Chanel S33019/2001
Uppfödare: Cickies Kennel